Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2013 13:12 - Преждевременна еякулация
Автор: hero78 Категория: Тя и той   
Прочетен: 2513 Коментари: 0 Гласове:
1




image



Преждевременната еякулация е най-често срещаното сексуално смущение при мъжете. Тя се изразява в това, че мъжът се изпразва още преди самото проникване или веднага след него.

Причините
Според повечето специалисти те са най-вече психологически, но има данни, че могат да бъдат и физиологични.

Физиология…

В някои случаи например преждевременната еякулация може да е продукт на друго разстройство – еректилна дисфункция. Според някои изследвания между мъже, които страдат от този проблем, и мъже, които нямат такива оплаквания, има разлики в нивата на някои хормони, както и в чувствителността на гениталиите. Различни здравословни проблеми, както и някои лекарства, също могат да доведат до преждевременно изпразване.
хапчета за ерекция
От друга страна, някои психологически моменти улесняват появата на това смущение. Например мъже, които са нетърпеливи да получат ерекция или се притесняват дали ще я задържат достатъчно дълго, често страдат от преждевременно изпразване.

Според някои лекари причина за преждевременно изпразване могат да бъдат ранните сексуални контакти, при които е имало желание за бързо свършване по различни причини, например да не ни хванат. Освен това, ако един мъж е израснал в среда, в която сексът се смята за нещо мръсно или греховно, той би могъл да развие чувство на вина, свързано със секса, и оттам да се старае да приключи с половия акт колкото може по-бързо.
Други сексуални проблеми също допринасят за поява на преждевременно изпразване. Такъв проблем е страхът от загуба на ерекцията, често свързан с импотентността. Тези неща също могат да доведат до желание да се приключи набързо със секса, преди нещо да се обърка. А бързането е честа причина за проблема, който обсъждаме.

image
Стрес

Стресът води до много проблеми и това едва ли го чуваш за пръв път. Всякакво емоционално или умствено напрежение може да се отрази на изпълнението ти в леглото и да доведе до смущения, включително преждевременна еякулация.

Кога може да се говори за преждевременна еякулация?

Както се сещаш, няма общоприета норма за това колко време след началото на акта мъжът трябва да се изпразни. За да кажем дали има проблем, трябва да имаме предвид субективното усещане на двамата партньори – ако в повечето случаи, когато един мъж и една жена правят секс, мъжът свършва преди и двамата да го искат, тогава има преждевременна еякулация.

Най-важното нещо в сексуалната страна на една връзка (а и в цялата връзка) е двамата партньори да се чувстват еднакво удовлетворени от това, което правят заедно. Затова всеки проблем, който ти, тя или и двамата заедно имате в леглото, трябва да се обсъжда. В началото може да е неловко, но ако не се говори за тези неща, те няма как да се поправят от само себе си. Нещо повече, често именно при един откровен разговор може да откриеш, че проблемът изобщо не е сериозен и че двамата можете бързо да го решите. А това ще подобри и качеството на връзката като цяло.



Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hero78
Категория: Тя и той
Прочетен: 12251
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930